Manuel és un sociòleg espanyol reconegut per la seva recerca sobre la societat de la informació, comunicació i globalització. La Social Science Citation Index, entre els anys 2000 i 2014, el posiciona com a quart acadèmic de ciències socials més citat al món, i el primer al àmbit de les comunicacions. Ha estat Ministre d'Universitats del Govern Espanyol des de Gener 2020 a Desembre 2021.
Professora Agregada acreditada de Ciències Polítiques (UOC). Doctora en Sociologia i Ciències Polítiques (Univ. de Deusto -Bilbao-). Ha esta Directora Adjunta del Doctorat en Societat de la Informació i el Coneixement de la UOC, Visiting Scholar per la Univ. de Michigan i Investigadora Sènior de la Universitat Pompeu Fabra. Les seves àrees de recerca són la participació i la deliberació online, i l'ús de les plataformes digitals i xarxes socials pels ajuntaments i partits polítics.
Doctor en Sociologia (University of Exeter), D.E.A. en Filosofia (Universitat de Sevilla), Màster en Ciència Política (Arizona State University) i Diplomada en Ciències de l'Educació (Universitat de Sevilla). Participa en projectes que van dels estudis sociològics del laboratori i la innovació tecnocientífica a la intersecció entre art i política, passant per l'anàlisi de moviments socials.
Andrea Rosales és Professora Associada, en els Estudis de Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya, en temes relacionats amb el big data, l'analítica de dades i la visualització de dades en xarxes socials. La seva investigació se centra en els desafiaments de les societats dades, l’impacte dels estereotips i els seus dissenys en les decisions automatitzades basades en algoritmes. Així com també, en com això afecta a la justícia de dades i la distribució del poder, en particular, però no només pel que fa a la discriminació basada en l’edat (discriminació per edat), o com les decisions automatitzades desprioritzen, ignoren o desempoderen les minories i col·lectius desafavorits en no considerar els seus valors, interessos i hàbits.
Doctor en Societat de la Informació i el Coneixement per la Universitat Oberta de Catalunya. Coordinador del projecte Tecnopolítica en el grup d'investigació Communication Networks and Social Change a l'Internet Interdisciplinary Institute a la UOC (2011-2018).
Màster en Ciència Política per la UAB i graduat en Ciències Polítiques i de l’Administració pública per la UV. Actualment, sóc assistent de recerca a la UOC i he col·laborat amb think tanks com Coppieters Foundation i Nexe. La meua línia d’investigació principal són els partits polítics i l’impacte de les TICs sobre els processos de democràcia interna i pressa de decisions. Més enllà, el meu interès és indagar en els efectes de la digitalització sobre els sistemes democràtics.
Joel és politòleg amb màster en Anàlisi Política i Assessoria Institucional (UB) i postgrau en Anàlisi de Dades (UB). Actualment és estudiant de Doctorat en Dret i Ciència Política. La seva recerca s’orienta a entendre les relacions de representació política a escala local. Els seus interessos se centren en el funcionament de la representació en el context de les pràctiques digitals de participació ciutadana. El seu enfocament es caracteritza per la relació entre teoria normativa i ciències socials empíriques des d’una perspectiva interdisciplinària.
Politòleg especialitzat en l'anàlisi de dades aplicat a les ciències socials i al comportament sociopolític. Actualment, col·labora amb el grup de recerca CNSC, el grup d'estudi en Geopolítica, Conflicte i Drets Humans (GEOCONDAH) de Dret i Ciència Política de l’UOC i el projecte REPBIAS (IPERG/UAB). Paral·lelament, guarda especial atenció al camp de la filosofia política, particularment en l’estela dels treballs de la Teoria Crítica.
Graduada en Traducció i Interpretació (UAB). Vaig estudiar el Màster en Anàlisi Política i Assessoria Institucional i el Postgrau en Anàlisi de Dades per a les Ciències Socials (UB). Actualment, soc estudiant del Grau en Relacions Internacionals (UOC) i del Programa de Doctorat al Departament de Ciències Polítiques del Trinity College Dublin (TCD).
Les meves àrees d'interès inclouen l'anàlisi de dades aplicades a les ciències socials, la intersecció entre la política i les relacions internacionals, i l'ús d'eines quantitatives, incloent metodologies de machine learning, per a l'anàlisi textual en contextos polítics.
Graduada en Ciència Política i de l'Administració Pública per la Universitat de Girona i màster interuniversitari (UAB-UB-UPF-Escola d'Administració Pública de Catalunya) de Gestió Pública. Estudiant de doctorat en ciències polítiques a la Universitat de Girona. Ha treballat per a la Fundació Pi Sunyer en un projecte de transparència de les seus electròniques de les entitats locals catalanes. Una de les línies de recerca abordades en els darrers anys és la implementació de les plataformes digitals en els processos participatius.
En Marc és Investigador Extern Associat al grup CNSC. Treballa com a Professor Ajudant al Centre d’Estudis de Mitjans de Comunicació i Periodisme de la Universitat de Groningen, Països Baixos. Els seus interessos de recerca i docència es troben a la intersecció entre els nous mitjans de comunicació, la democràcia digital i les xarxes socials.
Emanuele Cozzo és llicenciat en física per la universitat “Sapienza” de Roma. Aquí també es forma el seu interès per la ciència crítica, bevent de la tradició del departament de física. Va cursar el seu doctorat en teoria de xarxes i sistemes complexos en el BiFi/Universitat de Saragossa.
Investigador en Digitalització de l'Administració Pública i Votació per Internet a la Universitat de Tecnologia de Gdansk (Polònia). Posseeix una beca Marie Sklodowska-Curie per a la recerca "La Dinàmica de la Creació de Confiança i Desconfiança en la Votació per Internet", President del Grup Temàtic de Sociologia Digital a ISA, President General a la Conferència E-Vote-ID, President del Programa a l'International Conference on Digital Government Research (2023 i 2024).
Politòleg i jurista, doctor en Dret Electoral i Tecnologies de l'Informació i la Comunicació per la Universitat Rovira i Virgili. La seva recerca es focalitza en la intersecció entre les tecnologies digitals, els drets fonamentals i la seva governança (principalment a nivell transnacional i global). Té experiència tant en el sector públic com en el privat, i ha estat professor en diverses universitats catalanes, com la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, el Centre d'Estudis Internacionals de la Universitat de Barcelona, i l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals. Actualment treballa a la Comissió de Venècia, l'òrgan consultiu en matèria constitucional del Consell d'Europa.
Jorge és llicenciat en Ciències Polítiques (UCM) i postgraduat en Gestió del Coneixement (UOC). Actualment, és estudiant de doctorat al programa Societat, Tecnologia i Cultura (UOC). La seva línia de recerca és l'evolució de la democràcia interna dels nous partits digitals europeus. És assistent de recerca del projecte OnPartDel
Amb formació en dret, criminologia i ciències polítiques, actualment és estudiant de doctorat en el programa Societat, Tecnologia i Cultura a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). La seva línia de recerca i interès principal versa sobre els impactes de les polítiques públiques de transparència i participació en la ciutadania.
Na Mariana és Doctora en Mitjans, Comunicació i Cultura (Universitat Autònoma de Barcelona), Màster en Dret (Universitat Nacional Autònoma de Mèxic), i Llicenciada en Dret (Universitat Autònoma de l'Estat de Mèxic). Entre 2018 i 2019 ha estat investigadora visitant a l' Amsterdam School of Communication Research (ASCoR, Universitat d'Amsterdam). La seva recerca s'enfoca en l'anàlisi de mitjans de comunicació i els seus efectes en els temes de feminicidi, violència de gènere, migració i moviments socials, on empra una aproximació de mètodes mixtos. Na Mariana també treballa en projectes col·laboratius amb el govern mexicà dirigits a sensibilitzar el funcionariat públic amb els problemes de violència de gènere, així com a desenvolupar tècniques de comunicació amb perspectiva de gènere.
Tayrine té un màster en Ciències Polítiques per la Universitat de Brasília, al Brasil. Actualment és estudiant de doctorat en el programa Societat de la Informació i el Coneixement a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
Pau Adelantado és llicenciat en sociologia (UAB), Graduat en disseny i interacció per ELISAVA (Universitat Pompeu Fabra) i Màster en Societat de la Informació i el Coneixement Universitat Oberta de Catalunya). Participa en projectes d'innovació per a organitzacions públiques i privades, va co-fundar la cooperativa d'innovació social BitLab, i ha desenvolupat la seva carrera professional en organitzacions com I2CAT, EVERIS, INDUCT, entre altres.
Jorge és graduat en Enginyeria Informàtica per la Universidad de Granada (UGR) i té un Màster en Sistemes Cognitius i Mèdia Interactius per la Universitat Pompeu Fabra (UPF).
Actualment, col·labora amb el grup de Visió per Ordinador de la UGR, on ha centrat la seva recerca en la Mineria de text, Sociologia de la Ciència i bibliometria.
Ha treballat en empreses del sector TIC, realitzant funcions tècniques (programador) i encarregant-se del disseny i la gestió de plans de formació dins de l'àmbit de la Intel·ligència Artificial.
Sarah és investigadora postdoctoral adjunta al grup CNSC. Des de 2012, la seva investigació explora les interseccions de les pràctiques de comunicació (digital) i els sistemes de serveis de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Combinant la perspectiva d'economia política amb la col·laboració comunitària, examina els factors que donen forma al posicionament de les persones pel que fa a la digitalització.
Aitor Jiménez és sociòleg, advocat i activista. Des de juny de l'2021 és investigador de l'ADM + S Centre a la Universitat de Melbourne. Anteriorment, Aitor va tenir l'oportunitat de treballar com a analista per causes progressistes a Amèrica Llatina i Europa. També ha treballat com a advocat de Drets Humans defensant casos d'activistes i artistes d'esquerra davant l'Audiència Nacional. Escriu habitualment en premsa i col·labora amb diferents organitzacions de la societat civil interessades en el desenvolupament d'alternatives al capitalisme digital.
Cora és doctoranda en Estudis de Mitjans i Comunicació per la Universitat Lliure de Brussel·les i en Sistemes d'Informació per la Universitat del Cap Occidental (Ciutat del Cap). Va ser becària visitant del juny al juliol del 2024. Està interessada en la interacció entre l'envelliment i les tecnologies digitals. Específicament examina com l'edatisme influeix en el compromís digital de les persones grans.
Dissenyador Gràfic i Màster en Disseny i Creació Interactiva. Actualment és professor associat a temps parcial a la Institució Universitària Belles Arts de Cali, Colòmbia, a la Facultat d'Arts Visuals i Aplicades. Treballa des d'un enfocament de recerca-creació en temes relacionats amb la sostenibilitat, problemes socials, i l'ús de la tecnologia per part de les comunitats per gestionar les seves necessitats de comunicació.
Investigador transdisciplinar interessat en la filosofia i la sociologia de la tecnologia i la cultura digital. Ha estat membre afiliat al Research Network for Philosophy and Technology. Te Doctorat en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona, un Mestratge en Sociologia per la Universitat Iberoamericana de la Ciutat de Mèxic i és Llicenciat en Filosofia i Ciències Socials per l'ITESO. Actualment realitza una investigació sobre la representació d'imaginaris utòpics i distòpics del canvi tecnològic als mitjans de comunicació.
Madelin és doctora en Demografia (Universitat Autònoma de Barcelona - UAB, 2013). S'ha incorporat al grup de recerca CNSC de l'IN3-UOC al setembre de 2019 per a conduir el projecte “Understanding inequalities in (healthy) life expectancy in later life. An international comparison - InHALE”.
David es un economista, doctorant en sociologia (UB), recercador, profesor, consultor i escritor. La seva investigació explora la conneció entre lideradge dialógic, participació ciutadana, governança en xarxa e innovació sistémica. Nel IN3-UOC codesenvolupa un marc per a la evaluació i el diseny de processes participatius amd Decidim. Com a consultor té experiencia en una varietat de áreas i projectes, amb organitzacions com Altekio, Platoniq, SenseTribe or Medialab Prado. Cofonduador i president de l´associació Coincidimos, es representant à Espanya del Innovation in Politics Institute.
Alistair Duff és professor visitant (març - setembre 2021). Al llarg de la seva estada ha treballat en la comparació de l'obre de Castells i Bell-(veure: Alistair S. Duff (2023) "Castells versus Bell: A comparison of two grand theorists of the information age", European Journal of Social Theory, Volume 26, Issue 1 2023, pàgs 90-108-. La recerca s’enfoca en una comparativa que s’espera aporti més comprensió de la societat de la informació global. És examinador extern a la Universitat d'Aberystwyth (Wales) i professor emèrit de política d'informació a la Universitat d'Edimburg Napier (Escòcia), i anteriorment va ser un estudiant visitant a l'Oxford Internet Institute. És llicenciat per les Universitats de Londres, Glasgow i Strathclyde.
Camila Renè Maggi és arquitecta i treballa en el desenvolupament de projectes i comunitats que uneixen tecnologies, cultura lliure i innovació social. La seva tasca es relaciona amb la cultura digital, el codi obert i les metodologies d'experimentació pràctica pròpies dels laboratoris de fabricació digital.