Cicle de tallers CNSC-RMIT “Ageing in and through data”

Cicle de tallers CNSC-RMIT “Ageing in and through data”

El CNSC en col·laboració amb RMIT Europe, va organitzar la sèrie de tallers “Ageing in and through data: Datafication, aging, creative-social methods and speculative futures”. Les sessions es van celebrar els dies 29, 30 i 31 de maig a Can Jaumandreu (Edifici U) ia l’edifici Interdisciplinary R&I Hub (Edifici C).

Aging in Data: Mètodes de recerca creatius, codissenyats i innovadors (29 de maig)

Va ser un dia complet de presentacions i tallers participatius per examinar com podem utilitzar mètodes de recerca creatius, de codisseny i innovadors per explorar l’envelliment amb i mitjançant les dades. S’invità a acadèmics clau que treballen en l’àmbit de la gent gran i la digitalització a reflexionar de manera creativa sobre pràctiques i imaginaris socials passats, presents i futurs.

Classe magistral sobre mètodes per a estudiants de postgrau i investigadors novells (30 de maig)

En aquest taller per a estudiants de doctorat, postgrau i investigadors que inicien la carrera, vam explorar diferents enfocaments de mètodes i pràctiques de recerca creativa. Aquests mètodes -com l’etnografia, la investigació de pràctiques creatives i la creació de recerca- es poden transferir a diferents temes.

Aging in Data: Taller públic (31 de maig)

En aquest taller participatiu, els participants van explorar les pràctiques i els imaginaris socials amb dades, especialment en el context de l’envelliment. Quin paper tenen els mitjans de comunicació per ajudar-nos a cartografiar i comprendre la relació entre l’envelliment i les dades? Com ens poden ajudar els jocs a explorar les possibilitats i limitacions de l’envelliment i les dades? Quins perjudicis causen les dades i quines preocupacions en matèria de justícia tenen els adults grans? Com es poden mitigar aquestes preocupacions? I, com s’hauran d’adaptar les pràctiques i polítiques de salud i assistencials al món cada vegada més informatitzat en què envellim?

Aquest esdeveniment va ser coorganitzat per RMIT Europe i la Universitat Oberta de Catalunya a Barcelona com a part del projecte AiD (SSHRC Aging in Data) i del projecte Aging in and through Data Discovery (Consell de Recerca Australià, DP230103075).